ČERSTVÁ REPUBLIKA JE I TVÁ VĚC.
Jak udržet naši zemi soběstačnou a naše potraviny kvalitní? Mít správné informace je dobrý začátek.
Vůně čerstvě upečeného mandlového koláče je neodolatelná stejně jako jeho chuť. Křupavé mandle a jemná, krémová náplň jsou geniální kombinace, na kterou budete vzpomínat ještě dlouho potom, co schováte umyté dezertní talířky do zásuvky. Vyzkoušíme to společně?
Houbaření je v Česku velmi populární a hluboce zakořeněná tradice. My, Češi, jsme vášniví houbaři, a když je houbařská sezóna, jsou nás plné lesy. Naše úlovky jsou pak součástí mnoha pokrmů od polévek přes smaženice až po omáčky. Pro vaření s nutriční terapeutkou jsme tentokrát vybrali hlívu.
Děti milují sladké obědy pro jejich jedinečnou kombinaci chutí a vůní. My, dospělí, zase mnohdy míváme sladké pokrmy spojené s příjemnými vzpomínkami na dětství a rodinné tradice. Ovocné knedlíky, palačinky, buchtičky s krémem, šišky s mákem… na talířích si společně s nimi předáváme i radost. Souhlasíte?
Pomazánky jsou oblíbenou součástí jídelníčku – jsou rychlé, chutné a snadné na přípravu. Jsou ideální na snídani, svačinu nebo jako rychlé občerstvení pro hosty.
Každé vaření začíná výběrem správných surovin. Na kulajdu, kterou si připravíme s naší nutriční terapeutkou Blankou Klvaňovou, jich nepotřebujeme moc. A dokonce se obejdeme bez mouky.
V tomto příběhu chutí vám ukážeme, jak si můžete připravit dokonale šťavnaté hovězí maso s křupavou kůrkou a dipem, který budete možná připravovat poprvé, ale rozhodně ne naposledy.