Sýrová odysea: putování sýru místem a časem

Sýrařství je velmi staré řemeslo a sýry mají v našem jídelníčku po staletí nezastupitelnou roli. Na světě jich existuje přes tisíc druhů a díky moderním technologiím se jejich sortiment stále rozšiřuje.

 

Sdílejte:

Potraviny a předsevzetí? Nemusí to být jen o hubnutí…

Potraviny jsou našim základním zdrojem živin. Čerpáme z nich energii, vitaminy, minerály a další látky nezbytné pro normální fungování lidského organismu. Kdybyste chtěli rozšířit seznam svých novoročních předsevzetí, sepsali jsme pro vás pár bodů, jimiž se můžete ve svém přístupu k potravinám inspirovat…

 

Sdílejte:

Potraviny, které kupujeme, o nás říkají, kdo jsme

Máte svůj oblíbený obchůdek, kam pravidelně chodíte, protože víte, že si odtud odnesete domů čerstvé a kvalitní potraviny, na kterých si pochutná celá rodina? Prodejny RYNEK jsou přesně takovým místem. 

 

Sdílejte:

Je libo maso na steak z TORO Hlavečník?

TORO Hlavečník je podnik na Pardubicku, který se specializuje na produkci kvalitního hovězího z mladých býků. Řezníci býky poráží, když mají 18–24 měsíců, a na chuti masa je to znát. Je šťavnaté a libové. 

 

Sdílejte:

Nesuďte máslo podle obalu

Tušili jste, že existuje máslo, které si můžete natřít na chleba hned poté, co ho vytáhnete z ledničky? Velkomeziříčská mlékárna LACRUM má tento typ snadno roztíratelného másla ve své nabídce. Kromě unikátní technologie výroby, díky níž ho lze snadněji rozmazat, se pyšní také netradičním obalem. Místo ve fólii je v plastové vaničce. Kupující to občas zbytečně mate. 

 

Sdílejte:

Začíná sklizeň jablek. Podpořte naše sadaře

My, Češi, milujeme jablka, mezi tuzemským ovocem dokonce dlouhodobě kralují žebříčku oblíbenosti. Ročně jich každý z nás sní kolem 25 kilogramů. Naši sadaři jich loni sklidili 138 tisíc tun.Tím, že ale skončili s čtvrtmiliardovou finanční ztrátou, byla jejich úroda trošku hořkosladká… 

 

Sdílejte:

Burčák z Nového Vinařství se vyrábí podobně jako přívlastkové víno

Pro období sklizně hroznů je burčák typický a je to vlastně terminus technicus. Můžeme tak totiž označovat pouze nápoje vyrobené z čerstvých letošních hroznů, které vinaři vypěstovali na území České republiky. Věděli jste to? 

 

Sdílejte:

Nákupem českých potravin zvyšujeme naši soběstačnost

Představte si, že by se do České republiky  úplně přestaly dovážet potraviny ze zahraničí. Co by to pro nás znamenalo? Většinu základních potravin bychom si byli schopni vyprodukovat sami. Potravinová soběstačnost ČR se totiž pohybuje okolo 70 procent.

 

Sdílejte:

Tekuté zlato jménem ovocné šťávy mohou být skvělým parťákem nejen při posílení imunity

V dnešní době bojujeme s oslabenou imunitou, civilizačními nemocemi, stresem a špatnou životosprávou. Dokážeme utratit tisíce za různé vitaminy, doplňky stravy a prostředky, které mají zlepšovat naši tělesnou, ale i duševní kondici. Přitom máme zdroje vitamínů a energie skoro na dosah. Je totiž řeč o ovocných nebo zeleninových šťávách.


 

Když potřebujete dostatek energie nejen do zimních měsíců, volte ovocné šťávy

Sdílejte:

Řepka jako žluté zlo. Proč má tuhle nálepku neprávem?

Všichni ji známe a minimálně jednou jsme si na ni už zanadávali. Pole barví do žluta a lidé mají často pocit, že je v Česku nejpěstovanější plodinou, která ale nepřináší nic pozitivního. Ani jedno není pravda. Řepka je mladá olejnina, která ušla dlouhou cestu a je čím dál tím prospěšnější pro člověka, zvířata i průmysl.

Sdílejte: