ČERSTVÁ REPUBLIKA JE I TVÁ VĚC.

Jak udržet naši zemi soběstačnou a naše potraviny kvalitní? Mít správné informace je dobrý začátek.

21. 03. 2024

V České republice je precizní zemědělství, nebo chcete-li „zemědělství 2.0“, čím dál populárnější. Stojíme na prahu nové éry, která do práce zemědělců, pěstitelů a chovatelů plně integruje moderní technologie, inovace a udržitelnost. Ukážeme vám, jak může vypadat technologický pokrok v tradičních zemědělských procesech a postupech.

 

  • zemědělství
09. 02. 2024

Genetika má na kvalitu hovězího masa nebývalý vliv. Promítá se do jeho barvy a textury, rozhoduje o obsahu tuku i kvalitě bílkovin. Češi ročně snědí průměrně 10 kilogramů hovězího na osobu a česká kuchyně ho zná jako „třetí nejpoužívanější maso“. I z toho důvodu má smysl zajímat se o jeho původ.

 

  • zemědělství
08. 01. 2024

Potraviny jsou našim základním zdrojem živin. Čerpáme z nich energii, vitaminy, minerály a další látky nezbytné pro normální fungování lidského organismu. Kdybyste chtěli rozšířit seznam svých novoročních předsevzetí, sepsali jsme pro vás pár bodů, jimiž se můžete ve svém přístupu k potravinám inspirovat…

 

  • potraviny
  • udržitelnost
14. 12. 2023

Schválně. Vzpomenete si, kdy vám naposledy probleskla hlavou nějaká pranostika? Těch, které souvisejí se zimou, sněhem a Vánoci, jsou stovky. Třeba: „Martin a Kateřina na blátě, Vánoce na ledě.“ Nebo: „O svaté Barboře, měj sáně na dvoře!“ Pojďme si připomenout tento trochu pozapomenutý útvar lidové slovesnosti. 

 

11. 12. 2023

Máte svůj oblíbený obchůdek, kam pravidelně chodíte, protože víte, že si odtud odnesete domů čerstvé a kvalitní potraviny, na kterých si pochutná celá rodina? Prodejny RYNEK jsou přesně takovým místem. 

 

  • potraviny
01. 11. 2023

TORO Hlavečník je podnik na Pardubicku, který se specializuje na produkci kvalitního hovězího z mladých býků. Řezníci býky poráží, když mají 18–24 měsíců, a na chuti masa je to znát. Je šťavnaté a libové. 

 

  • potraviny